Headhunters in North Sea Jazz Club

{3 Comments}

Op 6 april 2014 geven The Headhunters een concert in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Vandaag de dag zou de legendarische jazzfunk formatie en jarenlang de vaste begeleidingsband van toetsenist Herbie Hancock nog even vitaal klinken als in het begin van hun muzikale carrière, in de jaren 70. Dat schrijft de North Sea Jazz Club op haar website, en vervolgt;

Herbie Hancock Headhunters‘Na de release van het baanbrekende ‘Head Hunters’ (1973), het eerste album dat platinum werd in de geschiedenis van de jazz, toerde de band een aantal jaren samen met jazzgigant Herbie Hancock. In die periode namen ze de meesterwerken ‘Thrust’ (1974), ‘Flood’ (1975) en‘Manchild’ (1975) op.

Met de instant funk classic ‘Chameleon’ en het zeldzaam groovy ‘God Make Me Funky’, vestigden ze zich als een van de meest innovatieve bands op het gebied van funk, world, en jazz. Ze staan bekend om hun complexe maar harmonieuze mix van genres: van Broadway tot Afrika. Hun muziek werd oneindig vaak gesampled.

Na twee decennia radiostilte, kwamen The Headhunters in 1998 weer bijeen. Hun kenmerkende funksound, met telepathisch spel van de bandleden onderling, nog intact. De kern van de band wordt nog altijd gevormd door founding father Bill Summers (Joe Zawinul, Dianne Reeves, Anita Baker, Stevie Wonder, and George Benson) en Mike Clark (Wayne Shorter, Charlie Hunter, Chet Baker, Gil Evans, Joe Henderson, Tony Bennett), de tweede drummer van de band. Hancock speelt ook mee op ‘Return of the Headhunters’, dat in 1998 verscheen, maar toert niet meer met de groep en is er ook in de North Sea Jazz Club niet bij.

In 2012 verscheen het album ‘Platinum’ met bijdragen van Snoop Dogg en George Clinton waarop The Headhunters opnieuw het bewijs leveren genres en generaties moeiteloos te verbinden.’
Headhunters_Platinum_Cover

Het concert van The Headhunters op 6 april 2014 staat uiteraard vermeld in onze FUNKAGENDA, met een link naar de NSJC-site waar je kaarten kunt bestellen.

3 Comments…

 Share your views
  1. Wie spelen in de band dan?
    Ik hoop met Paul Jackson.

    http://www.youtube.com/watch?v=J1i1RJeUw70

  2. Ga nu definitief heen, kaartjes zijn inmiddels geprint. Kan niet wachten om ze te zien, hopelijk signeren ze ook, neem in elk geval beide platen mee.

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 3 Trackbacks }