Funky Video Mashups

Er zijn in het verleden geslaagde pogingen gedaan om uiteenlopende muziekstijlen samen te brengen in één song, zoals een combinatie van Hip Hop en Hardrock. Een samenwerking tussen Run DMC en Aerosmith resulteerde in de jaren tachtig in een succesvolle bewerking van ‘Walk This Way’, dat zelfs een hogere Billboard notering behaalde dan het oorspronkelijke Aerosmith nummer dat in 1976 uitkwam.

Er bestaan nu videomixprogramma’s waarmee naar hartenlust wordt geëxperimenteerd met het combineren van bestaande muziekvideo’s van verschillende muziekstijlen. Zulke bewerkingen worden ook wel Mashup Video’s genoemd. Met wat creativiteit zijn verrassende resultaten te bereiken zoals de Australische Mashup producer Wax Audio laat zien met zijn bewerking van ‘Superstition’ van Stevie Wonder, gecombineerd met Metallica’s ‘Sad But True’. Wax Audio noemt zijn creatie: ‘Sad But Superstitious‘.

In Wax Audio’s mix ‘Master Of Doin’ It’ zie je en hoor je opnieuw Metallica maar dan gecombineerd met Herbie Hancock’s funky track ‘Doin’ It’.

Een andere bekende Video Mashup specialist is DJ Eric Ill, die onder meer deze videomix maakte van James Brown’s ‘Sex Machine’ en ‘A Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *