Funky Organizers

Broers Willem (20) en Bram ’t Hart (19) liepen Zep Barnasconi (15) tegen het lijf op de Havo voor Muziek en Dans in Rotterdam, een soort vooropleiding voor het conservatorium, en sindsdien vormen ze The Funky Organizers.

Funky Organizers (persfoto)

Willem studeert al aan het conservatorium en speelt Hammond en andere keyboards. Bram is de bassist, en Zep de drummer van de band. Alle drie bandleden kregen het maken van muziek thuis met de paplepel ingegoten en kozen meteen voor eigen werk. Dat gaat ze heel goed af. Gedurfd ook, want funkmuziek maken in Nederland is geen garantie voor aandacht in de media en het bestormen van hitlijsten. Verre van dat zelfs. Maar de jonge leeftijd van de talentvolle muzikanten is misschien een voordeel.

The Funky Organzers maken, zoals ze zelf op hun website aangeven, ‘groovende funk, oldschool gemixed met modern’. Bij elk optreden doet een rapper mee, en soms een saxofonist. De groep won in het eerste jaar van hun bestaan al een paar regionale prijzen, speelde op festivals en hoopt zich in 2015 te ontwikkelen naar grotere successen. Daarvoor zijn ze goed op weg.

Afgelopen vrijdag 19 december jl. stonden The Funky Organizers in De Pul in Uden als support act van Seven Eleven. En op 21 december jl. nam de band in het uitverkochte Dordtse poppodium Bibelot een live-cd op met Hans Dulfer.

Funky Organizers Super Gaaf

(foto © Ron van Rutten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *