Funky discomuziek uit 1978-82

In het verlengde van het luxe naslagwerk โ€˜Disco, an Encyclopedic Guide to the Cover Art of Disco Recordsโ€™ย dat aanstaand weekend op 22 en 23 november tijdens de Mega Platen- en CD Beurs in de jaarbeurs in Utrecht zal worden gepresenteerd, heeft het Engelse platenlabel Soul Jazz Records een compilatie uitgebracht met disco, soul, en funk uit de periode 1978-82, waarin alles in de wereld pais en vree leek te zijn, wat ook tot uitdrukking komt in de muziek uit die tijd.

Disco (op cd en vinyl)

Het album is samengesteld door Disco Patrick en bevat vrij onbekende nummers waarin muzikale grenzen tussen disco, soul en funk verdwijnen, zoals in het aanstekelijke Hooked On Your Love van The Fantastic Aleems feat. Leroy Burgess, en in Trinidad van John Gibbs And The US Steel Orchestra. Op de plaat staan ook een paar zeldzame producties van Patrick Adams en Peter Brown.

Disco, is verkrijgbaar op (dubbel-)cd, en op vinyl als dubbelalbum met gratis download codes. Op zaterdag 29 november is Disco Patrick van 19:00 tot 21:00 te gast in platenwinkel Rush Hour in de Spuistraat in Amsterdam om het boek en de plaat te signeren.

Disco presentation at Rush Hour Amsterdam (Nov 29th)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *