Bootsy even Ajacied in Paradiso

{1 Comment}

Funkbassist Bootsy Collins kwam, speelde en overwon (in Ajax-shirt) gisteravond met zijn Funk Unity Band in een uitverkocht Paradiso. Goed, het omkleden tussen de acts door duurde wat langer, de band deed een aantal nummers zonder de ster van de avond, de ballad ‘I’d rather be with you’, die Bootsy schreef met de eveneens op het podium aanwezige Mudbone Cooper, duurde maar liefst 24 minuten, en de in het wit gehulde Frankie ‘Kash’ Waddy liep te vaak verloren rond op het podium (laat hij gewoon weer gaan drummen), maar over het geheel genomen hebben de fans een onvergetelijke avond gehad.
Bootsy Touch
Hoogtepunt bij een optreden van Bootsy is altijd het moment dat hij tegen het einde van het concert de zaal in stapt om zijn fans aan te raken en met hen op een onweerstaanbare on-the-one groove 
te funken, waarbij de band onverstoorbaar doorspeelt en de achtergrond zangers en zangeressen telkens ‘Touch!’ roepen, uiteraard op de één. Dat was ook nu weer het geval, maar ditmaal kreeg de act een extra dimensie doordat Bootsy voor deze gelegenheid onder zijn Caspar-outfit een Ajax-shirt had aangetrokken. Toen dat tevoorschijn kwam werd dat met gejuich begroet alsof er een doelpunt werd gescoord. En zo ging Bootsy de zaal in, als Ajacied.

Toen onze Franse correspondent Blaise Schmitter daar een foto van zag op Facebook moest hij lachen. De dag ervoor, in Le Trianon in Parijs, droeg Bootsy op hetzelfde moment in de show een shirt van Paris Saint Germain, de huidige club van ex-Ajacied Zlatan, en was Parijs de ‘Funk Capital Of The World’. ‘Clever guy’, merkte Blaise op over Bootsy. Als het Touch-moment vanavond in Kaufleuten aanbreekt, zal Bootsy ongetwijfeld het shirt van Grasshoppers Zürich aan hebben.

Opvallend was de gemiddelde leeftijd van de bezoekers: 30 plus. Het wordt hoog tijd dat de jeugd de funk ontdekt. Nieuwe funkartiesten die de fakkel van Bootsy en George overnemen dienen zich nog niet echt aan. Tot die tijd dan maar hopen dat Bootsy Collins en George Clinton & Parliament/Funkadelic nog vaak te zien zullen zijn op Nederlandse podia, alleen al om als inspiratiebron te dienen.
Bootsy Ajax Player of the Year Bootsy als Ajacied in Paradiso

1 Comment…

 Share your views
 1. Mooi verslag van een funk-tas-tic concert!
  Ik was daar met mijn zoon Miles van 15 en zag om mij heen toch wat jeugd rondlopen.
  Toegegeven, het kan altijd meer.

  Als Bootsy de jeugd wilt aanspreken zal hij wellicht wat meer van zijn recentere nummers live moeten vertolken, zoals: Play With Bootsy, Groove Eternal en wat tracks van Fresh Outta “P” University en Funk Capitol Of The World. Dan gaan ze vanzelf zijn historische discografie ook ontdekken en waarderen!

  Maar goed, 62 jaar en dan speel je in een ruim 2 uur durende show een uitverkocht Paradiso plat…
  Of om er maar eens een P-Funk citaat in te gooien: ‘Tear The Roof Of This Mutha’.

  Met mijn 48 jaar ben ik overigens behoorlijk aan mijn trekken gekomen. Zo hoopte ik dat hij een van mijn favoriete tracks zou spelen en heb ik voor het eerst live Body Slam in een lekkere lange uitvoering voorbij zien en horen komen. Een ander hoogtepunt was I’d Rather Be With You met een weergaloze bassolo op het eind…

  Een levende legende en een (muzikale) held!

Plaats reactie

Your email address will not be published.

*

{ 1 Trackback }