RitzFlitz (29): Ethan Farmer

Door DJ Ritz

Farmer's VineyardVoordat mij werd gevraagd om stukjes voor Funkblog te schrijven had ik als lezer al eens de aandacht op deze muzikant gevestigd bij het item ‘Toekomst van de funkmuziek’. Toen gaf ik ongeveer aan dat het wel snor zit met de funk als er nog steeds zulke muziek wordt gemaakt, waarbij ik een link naar het erg lekkere funky nummer ‘Watch’ van Ethan Farmer had gevoegd, dat je toen onder meer kon beluisteren. Onderaan deze blog staat dezelfde link, gewoon omdat het zo’n te gekke track is.

Deze RitzFlitz gaat dus over de (funky) bassist Ethan Farmer die vrij kort geleden zijn 2e solo-cd met als titel ‘Farmer’s Vineyard’ heeft uitgebracht. Evenals zijn eerste album ‘Wine & Strings’ is deze nieuwe plaat weer erg goed. ‘Famer’s Vineyard’ klinkt volwassener en meer doorwrocht dan ‘Wine & Strings’. Er staan ook meer nummers op dan op de eerste plaat. Voorlopig is ‘Farmer’s Vineyard’ (helaas) alleen nog maar als download te verkrijgen, maar de kans is groot dat er ook een ‘echte’ CD wordt uitgebracht. Althans dat schreef iemand van die platenmaatschappij aan mij.

Op ‘Farmer’s Vineyard’ staan drie nummers die ook al op de eerste CD van Ethan Farmer staan. Het gaat om ’12.m4’, ‘Showdown’ en ‘Introducing Aka (Ebassman)’. Dit zijn niet de minste nummers. Dat is prettig en helemaal niet vervelend. Ze zijn bovendien anders gearrangeerd dus ze voegen ook nog wat toe. Goed beschouwd staat op ‘Farmer’s Vineyard’ geen enkel slecht nummer. Dat geldt eigenlijk ook voor de eerste solo-plaat van Ethan Farmer. Zelfs de iets rustigere soul-jazz nummers bevatten erg fijn baswerk. Ik zou zeggen check zijn muziek via de links hieronder.

Ethan Farmer (Philly Mixtape)

Wellicht hebben sommige lezers Ethan Farmer onlangs nog live gezien want de bassist tourt momenteel met Lionel Richie die op zondag 12 juli het North Sea Jazz Festival in Rotterdam afsloot. Die tour zal hem geen windeieren opleveren, vermoed ik. Van het North Sea Jazz concert met Lionel Richie vind je hieronder ook een fragment.

Op zijn eigen website beschouwt Farmer zichzelf als een ‘legend’. Dat lijkt me een tikkeltje overdreven, maar hij is zeker erg goed en funky. De bassist uit Chicago met Gospel-roots heeft in elk geval met heel veel artiesten samengewerkt. Zijn muziek is daar ook te verkrijgen. Zeker aan te bevelen!

Meer informatie over Ethan Farmer:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ethan_Farmer
http://ethan-farmer.com/

Van Farmers’ Vineyard:


Van ‘Wine & Strings’:


Ethan Farmer live:



Ethan Farmer met Lionel Richie op North Sea Jazz 2015 (gefilmd door Peter van der Palm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *