Nieuw album OctavePussy in aantocht

Na de verschijning van het door funkgeschiedschrijver en KPFA radio-host Rickey Vincent volprezen album Assfunk van OctavePussy begin 2015 bleef de concertagenda van de band opvallend leeg, op een enkel optreden na. Nu snappen we waarom. Bandleider Steven van Rijn en zijn mede-funkateers hadden kennelijk de smaak van het opnemen te pakken en zijn vol inspiratie na Assfunk meteen weer de studio in gedoken voor een opvolger. Die is bijna gereed en gaat heten: If The Funk Don’t Fit. Op de Facebook-pagina van OctavePussy wordt aangegeven dat de plaat in mei 2016 op LP/CD/MC zal worden uitgebracht.

OctavePussy

Op Valentijnsdag presenteerde de band op YouTube de eerste single van het album: GIGMYH, een afkorting die staat voor ‘Girl, I’m Gonna Make You Hot’ waarop onder meer P-Funk All Stars Garrett Shider (gitaar), Greg Thomas (sax) en Bennie Cowan (trompet) te horen zijn.

En dan wordt het toch echt tijd voor een tour OctavePussy!

4 gedachten over “Nieuw album OctavePussy in aantocht

  1. Dit bedoel ik dus: zoutloze funk, met verschrikkelijke jaren negentig drums sound. Echt verschrikkelijk, ik als funk liefhebber bestempel deze muziek tot hele slechte nep funk. Reden genoeg dat ze niet worden geboekt. Ik zal ze in elk geval niet boeken.

  2. Wat voor reactie wil je dan, Roel?
    Wees eens eerlijk en luister eens met je funk-oren naar de muziek. Alleen dat drum geluid is echt niet te doen en zo old fashion maar niet op een goede manier.
    Er zit een fijne flow in, maar vooral cliche horns lines. Dan hebben we het nog niet over de gillende sax en de zwakke teksten. Gitaartje is op zich leuk.

    Vind je dit echt goed? Of vind je het goed omdat het uit NL komt. Misschien ken je ze. En dan mag je natuurlijk al helemaal niet oordelen over ze.

    Ik zit al dertig jaar in de muziek industrie en ik kan je verzekeren dat wij nooit deze muziek zouden uitbrengen. En wij hier op kantoor zijn enorme grote funk liefhebbers.

    Moeilijk he, omgaan met kritiek.

    Ik lees op deze weblog wel eens het commentaar op mijn reactie. Meestal komt dan een opmerking als ‘maar niet voor niks werkt (bekende funk artiest) met ze’ of: ‘(bekende funk artiest) heeft gezegd dat hij dit helemaal te gek vindt’.

    Dat zegt natuurlijk niks.

    En ook commentaar als ‘komt toevallig uit NL’ is niks zeggend en vooral lekker weldoordacht.

    Ik draag de NL muziek een warm hart toe en ben trots op wat er vandaag de dag wordt gemaakt. En ik heb diep respect voor Marcel en zijn invloed op de funk in Nederland. Dat waardeer ik enorm. Maar dat betekent niet dat ik een Gotcha (van tegenwoordig), Seven Eleven of Octavepussy goed vind, want ik luister altijd kritisch.

  3. Ik ben het in dit geval eens met de kritiek van Peter op de nieuwe singel van OPY. Ik had meer verwacht van de samenwerking met o.a. de blazers uit het P.Funk kamp. O sole moi? Ben benieuwd hoe de rest van het album gaat klinken. Funk is voor mij universeel en waar ik ook kritiek heb gehad op de laatste P-Funk releases geef ik dit met regelmaat ook op Funk uit eigen bodem. De artiest zal de kritiek eerder respecteren dan als je hem vertelt dat je het te gek vind maar achter zijn rug om zegt dat je het bagger vindt.

    Kritiek kan ook opbouwende kritiek zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *