Maceo Parker in Doornroosje

De sympathieke Amerikaanse funksaxofonist Maceo Parker komt elk jaar wel één of meerdere keren optreden in Nederland. Donderdagavond 17 maart 2016 is Maceo te zien in Doornroosje. Dat staat als ‘net bevestigd’ aangekondigd op de website van het Nijmeegse poppodium. De voorverkoop van het concert start morgen.

Maceo-Parker

De site van Doornroosje vermeldt verder het volgende over Maceo:

Funk-, soul- en jazzsaxofonist Maceo Parker werd bekend als bandlid bij James Brown. Met zijn unieke saxofoon-geluid was Maceo te horen op de eerste grote hits van Brown zoals ‘Papa’s Gotta Brand New Bag’, ‘I Feel Good’ en ‘Cold Sweat’. Maceo heeft verder onder andere samengewerkt met George Clinton, De La Soul, James Taylor, Ray Charles en Red Hot Chili Peppers. Prince noemt hem respectvol ‘The Teacher’ en leende Maceo voor zijn ‘Musicology Tour’. Want als je funk wilt dan heb je Maceo nodig. In zijn solocarrière bracht Maceo Parker sinds 1970 meer dan 15 albums uit, waarvan zijn meest recente werk ‘Soul Classics’ in 2012 uitkwam.
De muziek van Parker bestaat voor het grootste deel uit funk maar heeft ook raakvlakken met 60’s soul, 70’s jazz. Daarnaast experimenteert hij ook graag met hiphop en rustigere jazz. Één ding is zeker, de funklegende zal deze avond niemand stil laten staan. Grootmeester Maceo: ”blow your horn”. Maceo werd vooral bekend als bandlid van James Brown en is te horen op zijn eerste grote hits zoals ‘Papa’s Gotta Brand New Bag’, ‘I Feel Good’ en ‘Cold Sweat’.

Hieronder beelden van het door NTR opgenomen en uitgezonden concert van Maceo Parker op North Sea Jazz 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *