Incognito komt weer naar Uden

Jean-Paul ‘Bluey’ Maunick komt met zijn funky soulformatie Incognito weer naar Uden. Zaterdagavond 20 februari 20016 brengt de Britse band de evenementenzaal van Theater Markant in hogere sferen met groovy soul, funk en (acid-)jazz. Daarvoor speelt Incognito – met Tristan als support-act – in LuxorLive Arnhem (17/2), in TivoliVredenburg in Utrecht (18/2) en in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer (19/2). In onze Funkagenda vind je links naar al deze concerten.

Sinds het verschijnen van het debuutalbum ‘Jazz Funk’ in 1981 is Incognito een gerespecteerde naam in de wereld van de disco, soul, jazz en funk. Afgelopen jaar vierde de band in Londen haar 35-jarig jubileum. Onderaan dit artikel beelden van dat jubileumconcert. Frontman Jean-Paul ‘Bluey’ Maunick is de motor achter de succesvolle, steeds wisselende formatie. Behalve zanger is Bluey gitarist, producer en componist.

Het meest recente album Amplified Soul (2014) bewijst dat Incognito nog steeds springlevend is, stelt het persbericht van Theater Markant. Veel Udenaren wisten dat al, want in 2013 kwam Incognito naar De Pul voor een totaalavond met Neerlands funktrots Seven Eleven.

Seven Eleven and Incognito @ De Pul - Uden (17-11-2013)
Incognito in 2013 samen met Seven Eleven op het podium van De Pul in Uden

Incognito ontstond begin jaren tachtig en werd later een representant van de Londense acid-jazz-scène. Met de hit ‘Always There’(1991) verwierf de band wereldwijde bekendheid. Het jaar erop scoorde Incognito opnieuw een hit met een eigen versie van Stevie Wonder’s ‘Don’t you worry ‘bout a thing’. Inmiddels heeft Incognito al 18 platen uitgebracht.

Incognito (2015)

Optreden beschouwt Bluey als de ultieme gelegenheid om dichtbij zijn publiek te kunnen zijn: “It’s not about playing the tune just to get applause. It’s about communicating, making sure people get it. Its knowing that everyone shares a strong feeling of wanting to be together and experiences a little utopia, something that’s not there in our daily lives.”

Wil je de utopia van Incognito zelf meemaken kom dan naar een van de concerten die de band in februari 2016 geeft in Nederland, waaronder die op zaterdag 20 februari in Theater Markant te Uden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *