Amsterdam Funk Orchestra in Noorderlicht

Op vrijdag 18 december organiseert Noorderlicht Café – te vinden op de NDSM Werf in Amsterdam-Noord – in samenwerking met The Amsterdam Funk Orchestra, FUNKY CHRISTMAS MOTOWN SPECIAL, met Steffen Morrison als speciale gast. Kaarten zijn hier te bestellen.

Amsterdam Funk Orchestra - A Funky X-Mas Special

Amsterdam Funk Orchestra is een initiatief van saxofonist/muzikaal leider  Efraïm Trujilo en zakelijk leider Matthijs Klinkert. In 2014 hebben beiden het plan opgevat om vette funk te maken met een big band die niet alleen bestaat uit beroepsmuzikanten maar ook bereikbaar is voor amateurs. Daar zijn de heren, na een aantal audities in het voorjaar en in de zomer van 2014, prima in geslaagd.

Het repertoire van Amsterdam Funk Orchestra bestaat uit klassieke funknummers, onder meer van Herbie Hancock, tot afro-funkachtige tracks van Fela Kuti. De ambitieuze big band met ook twee percussionisten in de gelederen speelt ook een aantal speciaal gearrangeerde stukken van leider Efraïm Trujilo. Amsterdam Funk Orchestra speelde dit jaar onder meer op het Red Light Jazz Festival. Op hun website meldt de groep dat Amsterdam Funk Orchestra inmiddels ‘de nieuwste snel rijzende ster is in het big band circuit van Amsterdam en omstreken’. Dat geloven we graag. Het aanstaande optreden in Noorderlicht Café op 18 december met The Voice deelnemer en Radio 6 award genomineerde zanger Steffen Morrison is daarvan het levende bewijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *